Smålån uten kredittsjekk

Smålån uten kredittsjekk

Dersom du har lav kredittscore grunnet betalingsanmerkninger eller andre faktorer, ønsker du kanskje å søke om smålån uten kredittsjekk. Vi forklarer deg hvilke muligheter som finnes, og lar deg søke om lån hos flere tilbydere samtidig.

Innhold

Hva er smålån uten kredittsjekk?

Smålån uten kredittsjekk er forbrukslån av liten størrelse som innvilges uten at det ble gjort en kredittsjekk først.

Er det mulig å søke om smålån uten kredittsjekk?

Nei, det er som regel ikke mulig å søke om smålån uten kredittsjekk i Norge. Finanstilsynet har et strengt regelverk som bankene må følge. Bankene er blant annet pålagt å utføre en kredittsjekk for å forsikre seg om at låntaker greier å betjene lånet.

Uansett om du søker om et lite smålån eller et større boliglån, vil banken foreta en kredittsjekk.

Finnes det alternativer til smålån uten kredittsjekk?

Det tilbys ikke smålån uten kredittsjekk i Norge, men det finnes heldigvis flere alternativer som kan benyttes istedenfor. Hvis det viktigste for deg er å unngå kredittsjekk, kan et privat lån være en mulighet. 

Husk også at du kan bruke et kredittkort du allerede har fått innvilget. Du vil ikke måtte gå gjennom en kredittsjekk på nytt når du bruker tilgjengelig kreditt. Med et kredittkort kan du dessuten få tilgang på penger akkurat når behovet melder seg.

Et tredje alternativ er å ta opp et lite forbrukslån med kredittsjekk. Selv om du mener at du har for lav kredittscore til å få lån, kan det være verdt å gi det et forsøk. Det kan også hende at banken kan gå med på å innvilge et mindre lån enn du i utgangspunktet hadde tenkt.

  • Private lån
  • Lån gjennom kredittkort
  • Forbrukslån med kredittsjekk

Slik er prosessen når du søker om smålån

Siden det ikke er mulig å søke om smålån uten kredittsjekk, skal vi forklare deg litt nærmere hvordan låneprosessen faktisk er. Det hele starter med at du fyller ut en lånesøknad eller et skjema og sender det inn til banken. 

Banken vil deretter ta en kredittsjekk av deg, og du får da en kredittscore. Denne scoren gir banken informasjon om hvorvidt sannsynligheten er stor eller liten for at du misligholder lånet. Høy kredittscore betyr lav risiko for at lånet blir misligholdt. 

Disse faktorene avgjør scoren din:

  • Alder (er du ung kan dette gi dårligere score)
  • Brutto inntekt
  • Gjeld (du kan ikke låne mer enn at den totale gjelden ikke overstiger fem ganger årsinntekten)
  • Betalingsanmerkninger eller inkasso


Når banken har gitt deg en kredittscore, kan de utarbeide et eventuelt lånetilbud. Fikk du for lav kredittscore, kan du få avslag på søknaden om lån. Heldigvis kan scoren forbedres, for eksempel ved å kvitte seg med betalingsanmerkninger eller øke inntekten.

Derfor bør du ikke takke ja til smålån uten kredittsjekk

Alle seriøse norske banker følger regelverket, og utfører en kredittsjekk før du eventuelt får tilbud om lån. Skulle du komme over en aktør som tilbyr smålån uten kredittsjekk, bør derfor varsellampene begynne å blinke.

Det kan eksistere useriøse aktører der ute, for eksempel i utlandet, som tilbyr smålån uten kredittsjekk. Du kan da føle deg sikker på at rentene vil være veldig høye, noe som betyr at lånet kan koste deg svært mye før det er tilbakebetalt.

Du kan heller ikke vite med sikkerhet at du vil greie å betjene lånet. Husk at en kredittsjekk beskytter deg mot å ta opp for mye i lån.

Sjekk mulighetene for smålån hos flere banker i dag

Dersom du ønsker å søke om smålån, kan du gjøre dette trygt og effektivt gjennom vår tjeneste. Søknaden din vil sendes til mange aktuelle norske banker. Du vil få svar innen kort tid, og søknaden er uforpliktende.

Alle banker her til lands er pålagt å kredittsjekke deg før du eventuelt får lån. Får du avslag på grunn av lav kredittscore, kan du forbedre scoren din og forsøke på nytt siden.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Søk smålån med svar innen kort tid (forbrukslån)

Når du trykker på knappen blir du sendt til søknadsskjemaet hos vår samarbeidspartner Zen Finans for å få tilbud fra flere banker.

Annonselenke.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).