billigste billån

Billigste billån

Dersom du har behov for å finansiere en ny bil, er du kanskje på jakt etter markedets billigste billån. Vi viser deg hvordan du går frem, og lar deg søke om billån hos flere forskjellige aktører.

Innhold

Hvorfor bruke tid på å finne billige billån?

Når du skal kjøpe ny bil kan du spare veldig mye penger på å finne billigste billån. Selv om forskjellene i renter fra lån til lån kan virke ubetydelige, har de tvert imot mye å si. Du vil derfor neppe angre på at du satt av noen minutter til å finne billigste billån.

La oss ta utgangspunkt i at du skal ta opp et billån på 125 000 kroner, med fem år nedbetalingstid. Har lånet en effektiv rente på 2,48 % vil dette bety at du betaler 132 940 kroner totalt.

Tar du til sammenligning opp et tilsvarende billån med 7,28 % i effektiv rente, ender totalsummen for lån og lånekostnader på 145 693 kroner. Differansen på de to lånene tilsvarer 12 753 kroner, noe som er mer enn lommerusk for de fleste.

Hvordan finne markedets billigste billån?

Gjennom tjenesten vår kan du enkelt finne markedets billigste billån. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet som finnes på denne siden. Du vil deretter motta tilbud om billån fra en rekke banker som tilbyr billige billån.

Du kan så sammenligne disse lånetilbudene, og velge det som er mest attraktivt. Slik går du frem, punkt for punkt:

  1. Fyll ut skjema
  2. Motta lånetilbud fra diverse banker
  3. Sammenlign og finn billigste billån
  4. Velg lån

Lav effektiv rente er nøkkelen til billigste billån

Når du sammenligner ulike lånetilbud, er det spesielt én ting du bør se etter: Effektiv rente. Dette er en rentesats som dekker både termingebyrer, etableringskostnader og selve rentene på lånet (den nominelle renten).

Istedenfor å se på nominell rente for de ulike lånene, bør du derfor se på effektiv rente. Denne vil nemlig gi deg et reelt bilde av hva billånet faktisk koster. På den måten kan du enkelt finne billigste billån, og du slipper å bli overrasket av fordyrende gebyrer.

Bruk en lånekalkulator og finn billigste billån

I jakten på banken med billigst billån kan det være aktuelt å ta i bruk en billånskalkulator. Du kan da legge inn nedbetalingstid, rentesats, lånebeløp og lignende, og kalkulatoren vil deretter vise deg hva lånet vil koste.

Du kan for eksempel sjekke hvor store de månedlige avdragene er, og hvor mye du må betale i renter og gebyrer. En kalkulator gjør det lettere for deg å se hva lånet vil koste, svart på hvitt.

Billigste billån kan fås ved å velge gunstig nedbetalingstid

Nedbetalingstiden på billånet ditt kan også ha mye å si for totalprisen. For å få et billån billigst mulig totalt sett, er kort nedbetalingstid alltid å foretrekke. Husk at en bil taper seg fort i verdi, og at det neppe lønner seg å betale på bilen ti år frem i tid.

Når du betaler ned på et billån over for eksempel ti år, betyr dette også at det blir mange renteperioder. Avdragene du betaler hver måned blir lavere, men lånets kostnader vil samtidig bli høyere.

Er du på jakt etter å få et billån billigst mulig, er altså kort nedbetalingstid et godt valg. Samtidig er det viktig at du greier å betjene billånet ditt fra måned til måned, og det gjelder derfor å finne en balansegang.

Hva slags lån er Norges billigste billån?

Skal du finne markedets billigste billån er det smart å velge et lån med sikkerhet i bilen, fremfor et usikret billån. Når banken har sikkerhet i bilen kan du nemlig se frem til langt lavere renter. 

Billån som gis med pant i bilen har gjerne en rente på rundt 2–3 %. Har du et billån uten sikkerhet, altså et kaskofritt billån, vil renten gjerne ligge på rundt 17 %. Disse tallene tar utgangspunkt i dagens rentesituasjon, og kan naturligvis endre seg over tid.

Kaskofritt billån er gjerne mest aktuelt ved kjøp av eldre bruktbiler av lav verdi. Kjøper man ny bil er det vanlig å søke om finansiering med pant i kjøretøyet. Det er med andre ord vanskelig å få markedets billigste billån om bilen er av eldre årgang.

  • Få billån billigst mulig ved å velge lån med sikkerhet
  • Kaskofritt lån er uten sikkerhet og langt dyrere

Grønt billån er som regel billigste billån

Mange banker tilbyr det som kalles «grønt billån», noe som tilbys til kunder som skal kjøpe klimavennlige biler. Et grønt billån har som regel markedets laveste effektive rente, noe som betyr at du kan spare mye penger.

Hele 50 % av alle nye biler som selges i Norge er el-biler. Et grønt billån med sikkerhet kan derfor være aktuelt for mange. For å få et grønt billån må bilen du kjøper oppfylle ett av følgende krav:

  • Elektrisk bil (el-bil)
  • Bio- eller naturgassdrevet bil
  • Etanol-bil (av typen E85)
  • Biler med utslipp lavere enn 120 g/km

Få et billig billån ved å bake det inn i boliglånet

Et annet alternativ for deg som ønsker et billig billån, er å finansiere bilen ved å øke boliglånet. Dette forutsetter at du har ledig verdi i boligen. Hvis du har betalt ned mye på boliglånet eller boligen har steget i verdi, kan du potensielt øke lånet.

Ved å velge denne løsningen kan du potensielt få markedets billigste billån. Renten på boliglån er nemlig lavere enn renten på billån. Du kan også betale ned på billånet over lang tid – ofte opp mot 25 år. Det anbefales likevel ikke å drøye nedbetalingen mer enn ti år.

Søk etter markedets billigste billån her

Gjennom vår gratistjeneste kan du enkelt søke etter billån. Du fyller kun ut ett skjema, men vil motta lånetilbud fra flere banker som tilbyr billige billån. For å finne billigste billån er det bare å sammenligne rentene i tilbudene du mottar.

Skal du kjøpe bil er det naturlig å ta opp et billån. Mange tenker ikke over hvor mye rentesatsen har å si for de totale lånekostnadene. Sett derfor av et minutt eller to til å fylle ut skjemaet du finner på denne siden. Det vil kunne lønne seg mye.

Et billig billån er typisk sett et lån med sikkerhet og lav effektiv rente. Grønne billån er også kjent for å være gunstige. I den andre enden av skalaen finner vi forbrukslån og billån uten sikkerhet. Disse har ofte høyere rente, og du bør derfor være ekstra nøye på å sjekke vilkår

Søk etter billigste billån her.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).