Forbrukslån uten inntekt

Forbrukslån uten inntekt

Søk forbrukslån uten inntekt fra 5 000 til 600 000 kr. La bankene konkurrere om deg, og velg det billigste lånet.

Søk forbrukslån uten inntekt

En tjeneste fra Zen Finans
 • Gå til søknaden hos Zen Finans for å søke om forbrukslån i dag
 • Søknaden behandles av flere banker slik at du får det beste forbrukslånet

Om du heller ønsker gratis rådgivning eller hjelp med søknaden fra en personlig kundeveileder trykk her.

Innhold

Kan jeg få forbrukslån uten inntekt?

Det kan være utfordrende, men heldigvis ikke umulig, å få forbrukslån alene om du:

 • ikke har inntekt
  Søker du alene, vil det stort sett være vanskelig å få et forbrukslån uten å ha inntekt. De fleste banker krever nemlig en minimumsinntekt på 150 000 kroner eller mer.

 • ikke har fast stilling
  Også de med midlertidige stillinger, som vikarer og prosjektansatte, kan oppleve å få avslag på søknaden om forbrukslån, selv når nåværende inntekt er over minimumsgrensa.

 • har varierende inntekt fra måned til måned
  Har man en inntekt som varierer mye fra måned til måned, kan en også oppleve at det er utfordrende å få forbrukslån alene.

Den gode nyheten er at det fremdeles finnes en mulighet for å forbrukslån, både for dem uten inntekt og dem uten fast arbeid.

Mulighet for å få forbrukslån uten eller med lav inntekt

Hvis du ikke har inntekt eller har lav, ustabil inntekt, kan du vurdere å søke forbrukslån med medsøker. En medsøker med en god inntekt gir banken den nødvendige tryggheten om at lånet vil bli tilbakebetalt.

Å søke forbrukslån sammen med en annen person, er i praksis eneste mulighet for å få forbrukslån uten inntekt. Er du blant dem med lav eller ustabil inntekt, kan det imidlertid være flere løsninger.

Tips for å få forbrukslån

Her er noen tips for deg som ønsker forbrukslån og som har:

 • ustabil eller lav inntekt
 • dyr gjeld

Om du har ustabil eller lav inntekt

Har du lav inntekt eller inntekt som er varierer fra måned til måned? Da kan det være viktig for banken å vite at du har god økonomisk kontroll når du søker forbrukslån.

Med varierende inntekt bør du for eksempel kunne vise at du vet å disponere pengene dine godt. Det kan være ved å sette av penger fra måneder med høy inntekt slik at du har nok i måneder med mindre inntekt.

Målet er å gjøre banken trygg på at du har nok penger hver måned til å tilbakebetale lånet som avtalt.

Om du har dyr gjeld

Har du eksisterende gjeld, kan det også være en fordel å ta et kritisk blikk på den. Hvis du for eksempel har flere dyre smålån som er store utgiftsposter hver måned, kan du vurdere å refinansiere denne gjelden. Du kan enten erstatte gjelden med et nytt forbrukslån eller bake gjelden inn i boliglånet. Det kan bidra til bedre oversikt over økonomien, lavere renter og færre utgifter.

Hvorfor er det vanskelig å få forbrukslån uten inntekt?

For banken blir låntakers inntekt ekstra viktig når de vurderer søknader om forbrukslån. Grunnen er at forbrukslån er et lån uten sikkerhet i bolig eller andre eiendeler. Det betyr at låntakers inntekt er bankens fremste forsikring om de faktisk kommer til å få de utlånte pengene tilbake.

Dette er grunnen til at det også kan være vanskelig å få forbrukslån uten fast inntekt, selv om du tjener godt per dags dato. Banken ønsker å se at du kan håndtere lånet under hele nedbetalingstiden. Uten fast stilling er sjansen større for at du på et tidspunkt blir stående uten nok inntekt til å betjene lånet.

Betjeningsevne er for øvrig noe som fremdeles vektlegges i den nye utlånsforskriften som trådte i kraft 1. januar 2021. Banken skal ikke gi lån om det betyr at låntaker ikke har tilstrekkelige midler til å dekke normale utgifter. I denne beregningen skal det tas høyde for en renteøkning på 5%. I forskriften slås det også fast at banken ikke kan gi lån utover fem ganger låntakers inntekt.

Forbrukslån uten inntekt – kort oppsummert

Inntekt er viktig for banken når de vurderer søknader om forbrukslån. Det kan bety avslag på lånesøknaden til arbeidsledige og dem uten fast arbeid.

Trenger du likevel forbrukslån, er det lurt å sjekke muligheten for å søke forbrukslån med medsøker. Har du lav, ustabil inntekt, kan du også ta sikte på å gi banken tryggheten de trenger ved å vise at du har god økonomisk kontroll.

For å sjekke de faktiske mulighetene for å få forbrukslån med din inntekt og arbeidssituasjon, kan du fylle ut skjemaet vårt. Da vil du bli kontaktet av flere banker, enten med konkrete lånetilbud eller informasjon om alternative løsninger, som forbrukslån med medsøker.

Renteeksempel 

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).