Hva er påleggstrekk

Hva er påleggstrekk?

Påleggstrekk eller utleggstrekk er et annet ord for lønnstrekk, og er noe du kan få om du har krav som ikke har blitt betalt frivillig.

Få hjelp til å stoppe påleggstrekk

En tjeneste fra Zen Finans
  • Med et stort nettverk av banker i Norge, finner vår samarbeidspartner Zen Finans den beste løsningen for deg
  • Send inn skjemaet nedenfor, og du blir kontaktet innen kort tid (normalt innen 5-10 minutter)
Skjema 1 [artikler]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Jeg ønsker heller å fylle ut en lånesøknad med en gang.

Renteeksempel: eff. 7,22% 2mill o/30 år
Kostnad 2 785 343 Tot 4 785 343

Innhold

Hva er et påleggstrekk fra namsmannen?

Påleggstrekk, lønnstrekk eller utleggstrekk er noe som blir igangsatt av namsmannen etter kreditorens ønske, og går ut på at penger trekkes fra trygde- eller lønnsinntekter før utbetaling.

Påleggstrekk og lønnstrekk er eldre uttrykk som i stor grad har blitt erstattet av «utleggstrekk», men uttrykkene brukes ofte om hverandre.

Det er arbeidsgiveren din eller NAV som står ansvarlig for å utføre påleggstrekk etter varsel fra namsmannen. Pengene overføres da direkte til kreditor fra arbeidsgiver eller NAV.

Når kan jeg få påleggstrekk?

Namsmannen vil sende deg et varsel om påleggstrekk før prosessen eventuelt startes. Som regel vil ikke påleggstrekk være aktuelt med mindre du har misligholdt gjeld over lengre tid, og hverken har betalt purringer eller inkassovarsler.

Dersom du og kreditoren ikke kommer til felles enighet, vil saken som regel tas videre til namsmannen. Dette er en kostbar affære for kreditor, og du må regne med dyre ekstragebyrer om saken ender med påleggstrekk.

Hvor mye må jeg betale i påleggstrekk?

Størrelsen på påleggstrekk kan variere, da den avhenger av hvor stort beløpet du skylder er. Samtidig vil inntekten din ha mye å si.

Det som er viktig å huske på, er at du ikke trenger å bekymre deg for å ha penger til nødvendig livsopphold. Du vil få utbetalt nok penger til at grunnleggende livsopphold dekkes. Det som eventuelt er til overs, går til påleggstrekk.

Kan påleggstrekk stoppes?

Ja, du kan stoppe påleggstrekk ved å betale inn det utestående kravet du skylder kreditorene. Dette kan blant annet oppnås gjennom refinansiering med sikkerhet i eiendom. Du kan lese mer om dette i artikkelen slik stopper du lønnstrekk her.

Eventuelt kan du skaffe penger til å dekke kravet ved å selge unna ting du eier, eller gjennom et privat lån.

Få hjelp av en personlig kundeveileder

En tjeneste fra Zen Finans

Usikker på hva det beste lånet er for din situasjon eller hvor mye du kan låne? Få gratis og uforpliktende rådgivning fra vår samarbeidspartner Zen Finans ved å legge igjen din kontaktinformasjon nedenfor.

Du blir oppringt av Zen Finans så fort som mulig, normalt innen 5-10 minutter (hverdager).